Hoofd- en Gezichtsmassage

Hoofdpijn en behandeling

Heel veel mensen hebben last van hoofdpijn. Wanneer iemand zegt dat men hoofdpijn heeft, dan betekent dit dat deze persoon pijn heeft die in het hoofd gevoeld wordt.

Hoofdpijn is geen pijn van de hersenen, hersenen bevatten zelf geen pijnzenuwen. De structuren rond de hersenen zoals de bloedvaten, de hersenvliezen, spieren van het gelaat, de neusholten, de hoofdhuid, veroorzaken de pijn.

Natuurlijk kunnen we niet iedereen met een massage van zijn hoofdpijn verlossen, maar meestal vinden mensen het heel aangenaam om gemasseerd te worden en gaan ze zich ontspannen.

In veel gevallen is hoofdpijn geen teken van een ernstige aandoening.

Soorten hoofdpijn:

  • Hoofdpijn door spierspanning vanuit de nek
  • Spanningshoofdpijn en chronische hoofdpijn
  • Hoofdpijndoor verandering van het ritme van alledag.
  • Medicijnafhankelijke hoofdpijn
  • Hoofdpijn door psychische problemen
  • Migraine
  • Clusterhoofdpijn

Hoofdmassage

Bij een hoofdmassage gaan we het hoofd, de nek en de schouders behandelen. Doel van deze massage is het wegnemen van spanningen.

Bij spanningen gaat er te veel bloed naar je hersenen wat diverse klachten kan veroorzaken (o.a. hoofdpijn)

Gezichtsmassage

Een gezichtsmassage verbetert de bloedsomloop, bevorderd de afvoer van afvalstoffen van je huid en verjongt je gezicht. Het kan de huid ook steviger maken en liften, rimpeltjes of wallen kunnen verminderen. Een heerlijke gezichtsmassage is goed tegen stress, je ontspant en word rustig.

Je kan deze massage combineren met een cupping massage (met aangepaste cups voor het gelaat) en (of) een hoofdmassage, en (of) een scrub een maskertje (type van je huid) en een serum.

Gezichtsmassage is uniek en niet te vergelijken met andere vormen van massages.